HKUD "HUTOVO"

Ponedjeljak, 06 Travanj 2015 12:44

Veliki broj vjernika pohodio korizmeni koncert Hkud Hutovo ''Oj Isuse željo moja''

U crkvi Gospe od Zdravlja u Neumu, na Veliku Srijedu, pred velikim brojem vjernika održan je tradicionalni korizmeni kocert ''Oj Isuse željo moj'', koncert posvećen Uskrslom Kristu i zamišljen kao dar svim vjernicima i ljubiteljima tradicije i običaja.

Osim domaćina, Hkud Hutovo, publici su se predstavili i pučki pivači ''Sveti Nikola'' Metković koje ste imali prilika čuti kako pjesmom prevode sprovodne obrede u našemu kraju. Izvedbom nekoliko korizmenih pjesama i napjeva ostaviše publiku bez daha pa je tako i voditelj zaželio da ih ubuduće što više čujemo na ovakvim manifestacijama a što manje na sprovodima.

''U prilog predanom radu HKUD-a Hutovo, koje je nedavno proslavilo četiri godine postojanja,  svjedoči i činjenica kako koncert, premda tradicionalan, svake godine biva osvježen tradicijskim korizmenim napjevima, u  izvedbi kojih, starija  publika više, gotovo  i nema  priliku uživati. Mlađima to je pak, prilika za upoznavanje, dijela bogate kulturne tradicije, koja se, na ovim prostorima, stoljećima unatrag, vezuje  uz katoličku  vjeru. Svetost crkvenoga ambijenta, u kojemu se održava, dodatan je doprinos  odličnom dojmu, koji su na, večerašnjom izvedbom, oduševljenu publiku, ostavili domaćini kao i njihovi  ovogodišnji gosti, pučki pjevači Svetog Nikole iz Metkovića.'' riječi su portala www.zupa-gospeodzdravlja.com.

Hvala svima koji su pomogli održavanju ovoga koncerta, posebno prijateljima iz Metkovića koji nisu žalili vremena i odmah su prihvatili poziv na sudjelovanje, Marini Prović koja je bez naknade fotografirala koncert te posebno našem malom prijatelju, Tomi Mareniću, koji nas je instrumentalno pratio pri izvedbi pjesme ''Bliže o Bože moj''.

Pročitano 843 puta