HKUD "HUTOVO"

Ponedjeljak, 16 Svibanj 2016 20:04

Vikend program u Zagrebu iza nas

Bez obzira što se možemo pohvaliti brojnim putovanjima po našoj zemlji i šire, neizmjerno se veselimo svakom novom. Malo tko je bio naspavan u petak rano ujutro, no bez obzira na to, svi smo bili dobro raspoloženi. Osim članova naseg društva, pratilo nas je i osoblje Osnovne skole Kardinala Stepinca iz Neuma - ravnateljica Vera Konjevod, tajnica Cvija Konjevod, pedagoginja Anđa Sutalo te uciteljica Ljuba Kresic.

Posjetili smo crkvu hrvatskih mucenika u Udbini, izgradenu 2010. godine, a ciji je kamen temeljac blagoslovio i bl. papa Ivan Pavao II. Bilo smo i na Rastokama, na predivnim slapovima blablabla U Osnovnu skolu Lucko smo stigli u popodnevnim satima i bili smo jako lijepo ugošteni. Nasi malisani su odradili sjajan nastup i zaradili najveći aplauz. Poslije toga smo krenuli na svetu misu u Luckom. Nakon toga su nam nasi domacini u prostorijama svoje skole organizirali sjajnu veceru. Svi smo tad vec bili jako umorni pa smo otisli na spavanje u hostel. Ujutro poslije dorucka, obuceni u narodne nosnje smo krenuli u Zagrebacku katedralu i prisustvovali svetoj misi. Nastup na Trgu bana Jelacica je nazalost bio otkazan zbog loseg vremena i kise. Nakon kratke setnje po trgu, otisli smo na sladoled kod Vinceka.

Zatim smo bili gosti u Zagrebackoj skoli ekonomije i menadzmenta ciji je dekan prof. Đuro Njavro, inace iz nasih krajeva, koji nam je ukratko održao predavanje o njihovom fakultetu s jos nekolicinom profesora . Tamo smo bili jako lijepo ugosteni i kao zahvalu organizatorima, nasi su malisani otplesali pleteno kolo i lindzu.

Nastavili smo put prema Krasicu, rodnom mjestu bl. kardinala Alojzija Stepinca. Posjetili smo tamosnju crkvu i kucu u kojoj je proveo svoje posljednje godine zivota. Krasic je bio nase posljednje stajaliste te smo nakon toga krenuli kuci. Mnogima je ovo bio prvi posjet Zagrebu i svi su bili odusevljeni njime. Uz puno sale, smijeha i pjesme sretno smo stigli kuci.

IVAN OBAD

Pročitano 476 puta