HKUD "HUTOVO"

Četvrtak, 07 Srpanj 2016 22:09

Nema predaha za Hkud Hutovo: 5 nastupa u dva tjedna

Nakon uspješno organiziranih Ivanjskih Krijesova 2016. u Hutovu, Hkud Hutovo nije pošlo na odmor nego vrijedno nastavilo sa nastupima. Tako smo u dva tjedna iza Ivanjskih Krijesova ostvarili ukupno pet nastupa, tri u Hiotelu Neum te u Ponikvama i Ravnome. Također je pred nama nastupima bogat srpanj, sa dogovrenim nastupima od Središnje Dalmacije do Srednje Bosne.

 

Od petka 24. do nedjelje, 26. lipnja održavale su se prve Ravanjske kulturne ljetne večeri. Tijekom sva tri dana program je upotpunio niz umjetničkih događanja, izložbi i radionica, a u nedjelju 26. lipnja Ravanjskoj publici se predstavilo Hkud Hutovo, sa bećarcem, pjesmom, pletenim i biračkim kolom te lindžom. 

02.srpnja  KUD "Ponikovska poskočica" organiziralo je po prvi put smotru folklora u mjestu Ponikve. Ova smotra ima za cilj predstaviti kulturnu manifestaciju koja dodatno valorizira i doprinosi očuvanju kulturno tradicijskih običaja. Na smotri su nastupili HKUD Hutovo, KUD Slano, HKUD Ponikovska poskočica, Klapa Žuljanke te Klapa Divna.

Detalj sa nastupa u hotelu Neum

Također smo odradili i tri nastupa u grand Hotelu Neum prikazivajući običaje našega kraja turistima.

 

Pročitano 588 puta