HKUD "HUTOVO"

Petak, 05 Kolovoz 2016 19:22

Hkud Hutovo nastupilo manifestaciji ''Sijelo u Paklarevu''. Sutra nastup u Crnaču( Široki Brijeg)

Hkud Hutovo prošle je subote predstavilo običaje našega kraja mjestu Paklarevo kod Travnika, gdje je održana međunarodna smotra folklora pod nazivom “Sijelo u Paklarevu. 

 

I ove godine, pored gostiju iz BiH, na ovoj kulturoj manifestaciji prisustvovali su i članovi KUD-a iz Hrvatske, kazao nam je Marko Bokulić, predsjednik Izvornog folklornog sruštva Paklarevo koji je bio domaćin smotre.

Prošle godine Izvorno folklorno društvo „Paklarevo” obilježilo je 30 godina postojanja. Tokom svoje dugogodišnje historije uspostavili su saradnju sa brojnim društvima. Predsjednik društva Marko Bokulić kaže da se oni redovno posjećuju i dolaze u goste jedni drugima i na taj način održavaju prijateljske veze.

Hkud Hutovo se predstavilo bećarcem, pletenim kolom i lindžom.

Sijelo u Paklarevu održava se već sedmi put posljednju subotu u mjesecu srpnju. Kroz glazbu, ples i narodne nošnje sudionici programa nastoje publici približiti dio kulturnoga blaga kojeg nose iz svoga kraja.

Osim domaćina, IFD Paklarevo te Hkud Hutova na manifestaciji su nastupili:

  • HKUD “Brnjaci”, Drniš
  • KUD “Borac”, Travnik
  • KUD “Višići”, Čapljina
  • Udruga “Društvo Brešćana”‘, Tuzla
  • IFD “Župa Potkraj-Turbe”, Potkraj

Nema predaha, sutra, subota 06.08.2016. novi nastup za Hkud Hutovo u općini Široki Brijeg, Mjestu Crnač Donji sa početkom u 21 sat.

Pročitano 451 puta

Medij