HKUD "HUTOVO"

Četvrtak, 20 Listopad 2016 20:10

Hkud Hutovo nastupilo u Novskoj na tradicionalnim XV. Folklornim susretima

Hkud Hutovo nastupilo je posjetilo je protekli vikend Novsku gdje su u sklopu Lukova i proslave Dana grada održani su već tradicionalni XV. Folklorni susreti i III. Međunarodni folklorni skupovi. “Predstavilo ćse 14 KUD-ova, 4 naša domaća KUD-a, 10 iz ostalih dijelova Hrvatske te Slovenije i Bosne i Hercegovine”, kazala je Milijana Dižep Margetić iz Turističke zajednice Grada Novske.

 Novska je prepoznala važnost očuvanja kulturne baštine i tradicije svakog kraja. ” Želimo postići jednu tradiciju na kojoj će doći do impozantne brojke. Ove nam je godine vrijeme pomutilo planove, no ne damo se. Imamo bogat kulturno-umjetnički program, od izložbi do koncerata i Smotre folklora”, napomenuo je gradonačelnik Vlado Klasan. Tradicija i običaji važan su dio za Novsku. Stoga i žele da svake godine smotra folklora bude sve veća i posjećenija. U sklopu Lukova, već treću godinu Obiteljska poljoprivredna gospodarstva imaju priliku na besplatnim štandovima prezentirati svoje domaće proizvode. ” A vjerujte mi, ono što je izvorno je dobro. To nije ono što se kupi u velikim trgovačkim centrima, ovi su proizvodi unikatni i nitko ne može dobiti dva ista proizvoda. Pozivam ih da i cijele godine, posebno za vrijeme adventa, dođu i da se prezentiraju na najbolji mogući način”, dodaje Klasan.

 Hkud Hutovo publici se predstavilo pletenim kolom i lindžom. Prije samog nastupa članovi su se provozali skelom po rijeci Savi te posjetili Lonjsko polje a poslije nastupa uživali smo u glazbenim zvucima grupe Crvena Jabuka.

Iskreno se zahvaljujemo prijateljima i Novske na dobrodošlici i gostoprimstvu te činjenici da smo se u njihovim domovima osjećali kao kod kuće. 

*Mreža.tv

Pročitano 343 puta