HKUD "HUTOVO"

Ponedjeljak, 26 Lipanj 2017 22:15

Mladi članovi HKUD Hutovo izvrsno prezentirali naše običaje publici u Umagu

Uz pjesmu , puštanje balona  na parkiralištu škole zatvorili smo jučer Sea folk fest Umag 2017. Sudjelovalo je oko 400 djece . Proživjeli smo jedno prekrasno iskustvo u druženju, zabavi, sklopili nova poznanstva.. Naša djeca su pokazala da su dorasla svim izazovima!

 

Prva smotra folklora u Umagu pod nazivom „Sea Folk Fest“ u organizaciji Folklornog društva Umag, započela je 23. lipnja 2017. godine. Svečano ju je otvorio zamjenik gradonačelnika Mauro Jurman u umaškoj školskoj sportskoj dvorani. Tako je 12 folklornih skupina, odnosno 400-tinjak djece iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, provelo dva dana u Umagu predstavljajući svoje nošnje i plesove kako građankama i građanima Umaga, tako i brojnim turistima.

Na svečanom otvaranju smotre, Vlatko Možar iz Folklornog društva Umag predstavio je sve učesnike ove manifestacije te najavio bogat program tijekom dva dana održavanja iste. U programu su igre bez granica za sve učesnike u jutarnjim satima, dok je u 19:30 sati oba dana održana smotra folklora na Novoj obali. Osim navedenog, održan je i seminar dječjeg folklora te izbor za najljepšu nošnju, a birali su se Miss i Mister Sea Folk Fest-a.

''Na put prema Umagu krenuli smo u četvrtak, 22.lipnja oko 5 sati ujutro ispred Osnovne škole Kardinala Stepinca u Neumu. Zaustavljali smo se na nekoliko mjesta dok nismo došli do NP Risnjak. Bili smo nestrpljivi i znatiželjni ne znajući sto nas ceka. Kada smo obišli NP Risnjak krenuli smo ka Umagu. Put je protekao u pjesmi i veselju.

U sunčani Umag stigli smo oko 17 sati te smo imali slobodno vrijeme da razgledamo bar dio grada. Nakon toga uputili smo se prema talijanskoj skoli Galileo Galilei ostaviti stvari i večerati. Znatiželja je bila manja jer smo vec bili upoznati sa svime sto ce se događati kroz ta 3-4 dana. Ujutro smo imali doručak i krenuli smo prema dvorani gdje su se održavale Igre bez granica.

Igre u kojima smo se natjecali su: Pijani poligon, Hokej na parketu, Bacanje loptica i Umaška alka. Bili smo raspoređeni na velike i male grupe. Istoga dana Anamarija Tapalovic i Antonio Previšić, koji su bili u manjoj grupi, osvojili prvo mjesto u Hokeju na parketu.

Sljedeci dan opet smo otišli u dvoranu na predstavljanje društava i nastavak Igre bez granica. Nase drustvo predstavljali su Ivan Konjevod, Andrea Kralj. Nakon igara otisli smo na ručak te na jednu od umaških plaža, Stella Maris. Oko 16 sati vratili smo se s plaže i počeli smo se spremati za nastup. Oko 19:30 h poceo je mimohod kroz grad do rive gdje su drustva nastupala. Prvu vecer nastupalo je 6 društava, a isto toliko i drugu vecer.

Nakon nastupa spremili smo se za karaoke gdje nas je predstavljala Marija Mustapić s pjesmom All of me od Johna Legenda. U subotu je velika grupa odnijela 1. mjesto u Bacanju loptica, Marin Kuzman u Pijanom poligonu također 1.mjesto, i u Umaškoj alci veća grupa odnijela je 2.mjesto, a manja 3. I taj dan smo otisli na plazu te smo se vratili oko18 h. Maris Raič se natjecala za Miss, a Luka Obradović za Mistera. U žiriju je bila aktualna Miss Hrvatske Angelica Zacchinga, voditelj Igara bez granica i djecak Rafael iz Frankopana. U nedjelju smo osvojili 2.mjestou ukupnom poretku odmah iza Šandorovec koji je bio 1.,a Umag je osvojio 3.mjesto. Maris Raič proglašena je za najsimpaticniju osobu. Povratak kuci je protekao u radosti i pjesmi. Vratili smo se oko 21:30 h u nas Neum.'' Rekla nam je Maris Raič puna dojmova nakon povratka.

Čestitamo našim mladim folklorašima koje su u Umag pratili predsjednik Luka Konjevod i svirač lijerice Stjepan Lovrić na izvrsnom folklornom nastupu te fantastičnom drugom mjestu u igrama bez granica u konkurenciji 12 ekipa. Bravo!

Pročitano 281 puta