HKUD "HUTOVO"

Četvrtak, 03 Kolovoz 2017 23:41

Bogat vikend program iza Hkud Hutovo. Nastupili u Žepču na 11. smotri Hrvatskog folklora. Na povratku nastupili u Tomislavgradu

Hkud Hutovo nastupilo je protekli vikend u Žepču na tradicionalnoj 11. po redu Smotri Hrvatskog folklora. Po povratku sa smotre odrađen je i nastup u svatovima u Tomislavgradu, a dojmove sa putovanja donosi nam naša članica Lucija Mustapić, pročitajte.

 

Putujući čovjek upoznaje, otkriva i pamti. Mi ćemo sigurno pamtiti nase zadnje putovanje u Žepče. Krenuli smo prije cvrkuta prvih ptica u nedjelju. Pun autobus naših malih i velikih članova, kao i obično pjesme nije nedostajalo.
 
Prije Žepča svratili smo u Sarajevo na Svetu misu u katedrali. Osnaženi zajedničkom molitvom krenuli smo u obilazak grada. Naše crvene majice izazvale su oduševljenje brojnih promatrača pa su neki i željeli "ovjekovječiti trenutak". Najbolji vodič bio je ipak naš predsjednik Luka.
 
Nakon par slika na Baščaršiji i par sladoleda nastavili smo naše malo putovanje. U Žepču su nas domaćini lijepo dočekali kao i proteklih godina. Nažalost, vrijeme nije bilo na našoj strani, s prvim zvukom lijerice pale su i prve kapi kiše, ali to nas nije spriječilo da kasnije zaplešemo lindžo.
 
Uz brojne pozdrave, krenuli smo prema jugu. Došavši do Kupresa zapeli smo u "koloni Ivana". Izgleda da se nismo samo mi dobro proveli. Nismo išli ravno prema Neumu jer nas je čekao još jedan nastup na svadbi u Tomislavgradu. Mladenci su nas ispratili sa zahvalama. Odveć umorni, neki su odmah zaspali u autobusu, a neki su zapjevali bećarac prepričavajući dojmove od današnjeg dana.
Pročitano 248 puta