HKUD "HUTOVO"

Nedjelja, 17 Rujan 2017 14:42

Hkud Hutovo na ''Večeri folklora'' u Hrvacama

U Hrvacama je sinoć, 16. rujna održana tradicionalna ‘Večer folklora’. Manifestaciju je povodom blagdana Gospe Žalosne, nebeske suzaštitnice Hrvaca koja se slavi i kao Dan općine, organiziralo HKUD Peruća. 

 

Oko 400 posjetitelja u školskoj sportskoj dvorani uživalo je u tradicionalnim plesovima i pjesmama nekoliko kulturno-umjetničkih društava i udruga. Nastupili su HKUD Peruća iz Hrvaca, Sinjske mažoretkinje, KUD Bistra iz Općine Bistra, HKD Napredak iz Knina, KUD Jadro iz Solina, HKUD Hutovo iz Neuma i Ivan Delaš – Baba Manda.

HKUD Peruća ovom prilikom je predstavilo i svoj podmladak, djecu koja su sinoć imala svoj prvi službeni nastup na kojem su izveli kolo ‘Šotić’ te mlade koji su izveli ‘Sinjsko kolo’.  Domaćini su se svojoj publici i gostima predstavili s još tri koreografije – ‘Starim splitskim plesovima’, ‘Vrličkim kolom’ i ‘Završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta’ uz pratnju svoje mandolinske sekcije ‘Božji pivčići’.

Na kraju programa predsjednik HKUD Peruća Jakov Titlić dodijelio je plakete  za sudjelovanje na ‘Večeri folklora’ predstavnicima svih društava.

Nakon kulturno-umjetničkog programa u dvorani, fešta se nastavila na sportskom igralištu uz koncert Tihe Orlića.

Hkud Hutovo se prijateljima iz Hrvaca predstavilo sa pletenim kolom i lindžom.

*www.ferata.hr

Pročitano 79 puta