Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

HKUD "HUTOVO"

Subota, 06 Rujan 2014 07:08

UPOZORENJE: Popovu Polju prijete poplave Istaknuto

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Sinoć smo zaprimili poziv jednog mještanina koji nas je obavijestio da su proradila vrela na Vaktarnici uz informaciju da je voda u Popovo Polje uvijek dolazila vezano za blagdan Male Gospe koji je prema kalendaru 8. rujna svake godine.

Velike količine oborina koje su proteklih dana izmjerene u Hutovu i selima koje njemu gravitiraju uzrokovala su aktivaciju ovih vrela. Vrela izbacuju vodu na tri lokaliteta u krugu 15 metara od kojih je najveći izvor udaljen samo dva metra od puta Hutovo-Ravno.

Ne treba gledati dugo unatrag da bi se prisjetili posljednjeg potonuća Popova Polja. Ono tone gotovo u pravilu svake godine i po više puta. Često je i put kod jezera Vrutak metrima pod vodom tako da je prometna komunikacija otežana te se putnici namjernici moraju koristiti starom Ćirinom trasom kako bi stigli na svoja odredišta. Da ne govorimo o štetama koje pogađaju poljoprivrednike ovoga kraja. Ipak, najveća šteta nije materijalna. Zbog nemogućnosti rada u Popovu Polju kao žilom kucavicom ovoga prostora i stjecanja uvjeta za život, proteklih je godina mnoštvo mladih napustilo svoja ognjišta u potrazi za boljim životom.

 

Pročitano 789 puta