Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 43

HKUD "HUTOVO"

Župa Hutovo

Župa Hutovo (5)

U galeriji ispod možete pogledati slike sa ovogodišnjih Ivanjskih Krijesova u Hutovu kao i kratak promo video. 

Obavještavamo sva društva koja žele sliku( slike) u orginalu da nam se jave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Subota, 18 Listopad 2014 06:40

Sveti Luka evađelist

Napisao

Sveti Luka je bio Sirijac, po Euzebiju rodom iz Antiohije. Potjecao je iz poganske, a ne židovske sredine.To svjedoče sv. Irenej, Tertulijan, Origen, a posredno i sam sv. Pavao, koji ga ne stavlja među one što proizadoše iz obrezanja. Prema Muratorijevu kanonu nije vidio ni slijedio Isusa za njegova života na zemlji. Pavlove poslanice te Djela apostolska pokazuju da je bio pratilac i učenik svetoga Pavla.

''Čuvajmo naše običaje'' tako glasi natpis na majicama HKUD-a Hutovo! U nedjelju 16.12. Hrvatska radio televizija dolazi u Hutovo snimati Božićne običaje naših starih a potom će snimljeni materijal prikazati u svome redovnom programu.

Petak, 30 Studeni 2012 11:47

Krist Kralj 2012.

Tjedan dana prije početka Došašća slavi se blagdan Krista Kralja, patron župe Hutovo! HKUD Hutovo potrudilo se i ove godine na prigodan način proslaviti ovu svetkovinu! Misno slavlje predvodio je Don Milenko Krešić, a klapa Zvijezda Mora iz Neuma pjesmom nas je vodila kroz svetu Misu!

Papa Pio XI. ustanovio je svetkovinu Krista Kralja u svojoj enciklici "Quas Primas", 11. prosinca 1925. To je bio odgovor na tadašnji rast sekularizma i širenje bezbožnog komunizma, koji su nijekali Kristov suverenitet.


Warning: mysqli_close() [function.mysqli-close]: Couldn't fetch mysqli in /home/hutovo/public_html/libraries/joomla/database/database/mysqli.php on line 141