HKUD "HUTOVO"

Petak, 30 Studeni 2012 11:47

Krist Kralj 2012.

Tjedan dana prije početka Došašća slavi se blagdan Krista Kralja, patron župe Hutovo! HKUD Hutovo potrudilo se i ove godine na prigodan način proslaviti ovu svetkovinu! Misno slavlje predvodio je Don Milenko Krešić, a klapa Zvijezda Mora iz Neuma pjesmom nas je vodila kroz svetu Misu!

 

Nakon završetka misnog slavlja započeo je službeni program manifestacije. Voditeljica programa, Janja Konjevod kao prve publici je predstavila mlade članice klape Zvijezda Mora iz Neuma, koje su sa nekolike klapske uspješnice digli publiku na noge. Zatim je uslijedio nastup HKUD Drijeva iz Gabele koji su pjesmom i kolanjem zaslužili ogroman pljesak nazočnih! Šlag uvijek dolazi na kraju tako je i HKUD Hutovo posljednje izašlo pred publiku. Po prvi put predstavili smo publici izvorno pleteno kolo uz naravno neizostavnu lindžu. Potom je publika sa oduševljenjem dočekala nastup podmlatka HKUD Hutova čija je lindža mnogim majkama, bakama, tetkama izmamila osmijehe na lica. Ne kaže se uzalud da na mladima svijet ostaje! Imamo tu sreću da nam je društvo satkano većinom od članova mlađih od osamnaest godina tako da se s pravom ne bojimo za svoju budućnost.

Nakon završetka službenog dijela programa, druženje se uz prigodan ručak, pjesmu i veselje nastavilo do u noć.

Hvala gostima na dolasku u naše malo mjesto! Posebna hvala svima koji sa na bilo koji način pomogli HKUD Hutovu u organizaciji ove manifestacije!

 

Pročitano 1167 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 01 Travanj 2013 13:13