HKUD "HUTOVO"

Subota, 18 Lipanj 2016 12:54

Danas ''Ivanjski Krijesovi'' 2016.

HKUD „Hutovo“ i mještani Hutova nastavljaju tradiciju te i ove godine organiziraju kulturno-zabavnu manifestaciju „Ivanjski Krijesovi“ povodom proslave blagdana sv. Ivana Krstitelja. Uz domaće društvo na platou ispred župne crkve večeras, 18. lipnja 2016. godine nastupit će devet gostujućih društava iz Slavonije, Dalmacije i BiH. Na ovaj način HKUD „Hutovo“ uzvratit će gostoprimstvo društvima koji u svojim krajevima također organiziraju slične manifestacije.

 

Publici će uz Hkud Hutovo svoje pjesme, napjeve, plesove predstaviti sljedeća kulturno-umjetnička društva: 

KUD „KOLO“ VUKOVAR –Vukovarsko- srijemska

KUD „SVETA KATA“ –Zemunik-Zadarska županija

HKUD “PERUČA“-Hrvace-Splitsko dalmatinska županija

KU „ŽUTOPAS“ - Dubrovačko primorje-Dubrovačko neretvanska

IFD „ŽUPA POTKRAJ“ –Turbe -Travnik

HKUD „DUBRAVE“ .-Aladinići- Stolac

HKUD „DRIJEVA“- Gabela -Čapljina

LIMENA GLAZBA Trebižat-Čapljina

SINOVI HERCEGOVINE-Široki Brijeg

Mimohod i svečana povorka društava polaze sa mjesnog igrališta u 19:30 predvođeni Limenom glazbom iz Trebižata. Nakon dolaska istih na plato ispred župne crkve Krista Kralja manifestacija će službeno započeti u 20:00!

Poslije nastupa kulturno-umjetničkih društava druženje će se uz dobar zalogaj, čašicu pića, bećarac i ples nastaviti do dugo u noć. 

Preko tisuću posjetitelja svake godine pohodi Ivanjske Krijesove u Hutovu. Ukoliko dosada niste svakako nas posjetite i provjerite zašto su ''Ivanjski Krijesovi'' jedna od najpopularnijih manifestacija u regiji.
Pročitano 752 puta

Medij