HKUD "HUTOVO"

Utorak, 13 Lipanj 2017 22:31

''Ivanjski Krijesovi'' 2017. Predstavljamo izvođače: HKUD ''LUKE'' Višići

Osnovano je u veljači 2007 godine s namjerom da kulturno objedinjava hrvatski živalj lijeve obale Neretve koje spada u područje općine Čapljina, a sa sjedištem u Višićima. Društvo obuhvaća više homogenih mjesnih zajednica prigradskog područja te je prostorno najveće u dolini Neretve.

Iako razmjerno mlado kulturno-umjetničko društvo, u ovih šest godina postojanja broji veliki broj nastupa na kulturnim manifestacijama Bosne i Hercegovine, kao i susjedne Hrvatske. Za jedan od svojih ciljeva ovo Društvo je postavilo ne samo očuvanje tradicije hrvatskog naroda, kao i kulturnog identiteta u danas multikulturalnoj državi Bosni i Hercegovini, već i podizanje te kulturne baštine na jedan viši umjetnički nivo, kroz oplemenjivanje svakodnevnice članova Društva i njihove težnje za identitetom.

Danas ovo Društvo broji oko stotinu članova raspoređenih u četiri sekcije: folklornu, tamburašku, i sekcije tradicionalnog muškog i ženskog pjevanja s ovog podneblja. Dobro je reći da svaka od ovih sekcija ima i svoj pomladak među najmlađim članovima Društva.

Dobro nam došli!

 

Pročitano 259 puta